Transformare incredibilă a sportivului Andrei-Mihai Chita: „Ne-am apucat de sală 6-7 oameni, dar după două luni am rămas singur”

Andrei este medaliat cu aur, argint și bronz la concursurile organizate de Federația Română de Culturism și Fitness. S-a apucat de acest sport la vârsta de 15 ani și a muncit din greu să ajungă sus. El ne-a povestit că nu s-a apucat pentru a face performanță, ci doar pentru a se simți mai bine.

„Ne-am apucat de sală 6-7 oameni, dar după două luni am rămas singur. Am fost motivat de progresele pe care le vedeam și de băieții vechi din sport… Voiam să fiu ca ei.”

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Sportivul susține că a început să vadă diferență doar după 6-8 luni, iar progresele au apărut după 2-3 ani.

„Nu m-am antrenat cu nimeni. Îmi era jenă să vorbesc cu cei mai mari. Mă uitam foarte mult pe YouTube și citeam pe Internet cum trebuie să mă antrenez. Abia după 3-4 ani de zile mi-am dat seama câte greșeli am făcut și abia apoi am început să înțeleg cum să lucrez mai bine la sală și să țin cont de dietă.”

 

Sursa fotografiei: Arhivă personală                                                                                                Andrei-Mihai Chita (stânga)

După 8 ani, Andrei a ajuns instructor de fitness.

„Am vrut ca hobby-ul meu să îmi devină un job așa că am ajuns instructor de fintess, însă pentru o perioadă scurtă de timp.”

În 2013, a fost legitimat la Universitatea Cluj și a început să participe la competiții.

„Un prieten, Alex Turza, era legitimat la U Cluj și m-a propus antrenorului Florea Mihai și instructorului, Sebastian Văsuț, Campion European la Culturism. Pe urmă au urmat concursurile și medaliile.”

Andrei îi sfătuiește pe cei care doresc se apucă de acest sport să aibă răbdare, să meargă la sală cu drag și rezultatele vor apărea în timp.

„Chiar dacă nu practică un sport de performanță, să îl facă pentru ei pentru a se simți mai bine. Este un stil de viață frumos și ordonat. Există câteva atuuri în acest sport, chiar dacă îl faci ca și hobby: arați mai bine și te simți încrezător în ceea ce faci. Sportul înseamnă disciplină și ambiție.”

Clujeanul este de nerecunoscut în fotografiile din trecut pentru că transformarea sa este incredibilă.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post