Silviu Balaure: „Cele mai grele momente sunt acelea când nu joci, dar îți dorești enorm asta”

A fost nevoit să facă foarte multe sacrificii, dar nici una dintre ele nu a fost prea mare pentru a nu își împlini visul.

„Să plec de acasă… A fost foarte greu, dar într-un final totul a ieșit bine.”

FOTO: Arhivă personală

El este Silviu Balaure, are 20 de ani, este din Drobeta-Turnu Severin și în prezent este unul dintre jucătorii echipei Astra Giurgiu. Pentru Silviu, fotbalul a avut o mare însemnătate încă din copilărie fiind sportul preferat și pus pe primul loc.

„De mic mi-a plăcut fotbalul, deci, altceva înafară de a mă juca cu mingea, nu știam să fac”

Părinții și-au dorit să devină fotbalist, în special tatăl lui.

„Tata nu a avut posibilitatea de a juca fotbal și de a ajunge fotbalist. Mă lua cu el la meciuri și a făcut tot posibilul ca măcar eu să pot să fac asta.”

De aici și pasiunea lui Silviu pentru fotbal.

FOTO: Arhivă personală

Când a început să joace, la vârsta de 8 ani, tatăl lui era foarte fericit pentru că începea să-și trăiască visul prin copilul său.

„ Visul tatei… Să ajung să joc fotbal la un alt nivel, un nivel mai înalt.”

Silviu s-a bucurat de susținerea părinților.Tatăl lui era fericit că visul i se împlinește, iar mama era la fel de fericită pentru că fiul ei ajungea să realizeze un lucru măreț în viață.

A jucat prima dată la Serverin, apoi s-a transferat la Timișoara, unde a jucat la juniori. La 17 ani a debutat în Prima Ligă la Poli Timișoara. Apoi, s-a dus împrumut la o echipa din Liga a treia, a jucat foarte bine, iar mai apoi a plecat la Baia Mare.

„Acolo pot spune că a fost rampa mea de lansare. Colegii m-au ajutat foarte mult, la fel și antrenorii. Am dat randament foarte bun, iar după ce s-a terminat Campionatul am venit la echipa Astra Giurgiu.”

 

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Nu s-a gândit niciodată să renunțe!

„Fotbalul este viața mea și nu aș renunța la el pentru nimic în lume. Peste momentele grele treci doar prin multă muncă și am învățat că trebuie să fii serios și ca să devii un bun fotbalist.”

Pentru cei care vor să practice de acest sport, Silviu îi sfătuiește să o facă „pentru că este cel mai frumos”, iar dacă vor să ajungă cei mai buni și să joace la un nivel mai înalt, trebuie să muncească foarte mult și să fie serioși.

Use Facebook to Comment on this Post