Rareș-Petru Straja, rugbyst: „Fără ambiție, sacrificii și multă muncă nu realizezi nimic”

Am avut uneori și momente în care am vrut să renunț deoarece mă gândeam ca nu voi face mare lucru cu asta.

Sursa fotografiei: Danil Tatar

Rareș-Petru Straja vine din Petroșani, județul Hunedoara, este elev al Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, are 18 ani și face mare cinste  sportului pe care-l practică cu multă pasiune și dăruire, mai precis, Rareș este rugbyst.

Înainte de a practica rugby, viața mea era una obișnuită. Fără prea multe activități. Totuși,  când eram mic preferam și-mi plăcea să-mi ajut bunicul la treburile gospodărești.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Am început să practic rugby la vârsta de 9 ani. Am ajuns din întâmplare la terenul unde se practica rugby datorită mamei cu care am mers la orele ei de sport, fiind studentă la Universitatea din Petrosani. Părinții nu au avut vreo preferință în ceea ce mă privește. Am avut și am susținerea lor, iar alegerea de a practica acest sport a fost a mea. 

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Prima dată am fost legitimat la clubul „Știința Petroșani” și-n prezent sunt legitimat la „CSS2 CNE BAIA MARE”. Sunt Campion Național la U18 și dețin Cupa României la U18.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Au fost momente în care am vrut să renunț deoarece mă gândeam că nu voi face mare lucru cu asta și țin minte că a mai existat un moment, acela când am fost acceptat la Baia Mare și cei de la Petroșani cu greu au fost de acord cu plecarea mea la clubul maramureșean.

Sursa fotografiei: Arhivă personală                             Rareș Straja câștigând Cupa României

Dacă am învățat și învăț ceva din această experiență este faptul că rugby-ul este un sport de golani practicat de domni și că fără ambiție, sacrificii și multă muncă nu realizezi nimic.

 

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Pe viitor îmi doresc să iau examenul de Bacalaureat și să prind un contract bun la o echipă din SuperLiga CEC BANK, și doresc să le transmit mult succes celor care doresc să practice acest sport, să le spun că au făcut o alegere bună și să nu regrete niciun moment.

Use Facebook to Comment on this Post