Portarul care apără cu o singură mână

Tudorel Mihăilescu are 50 de ani și încă mai practică sportul pe care îl iubește de mic copil. Pe terenul de fotbal nu ai cum să nu îl observi și nu pentru vârsta sa, ci pentru faptul că face plonjoane scoțând mingea cu o singură mână…acest lucru, din păcate se datorează faptului că la naștere a avut cordonul ombilical în jurul mâinii stângi.

Sursa fotografiei: prosport.ro

S-a apucat copiind mișcările portarilor.

“Noi fiind copii ne jucam pe lângă stadion, iar când avea Sportul meci mergeam ca și copii de mingi. Acolo stăteam în spatele lui Dumitru Moraru și îi copiam mișcările de portar.”

A fost remarcat de un antrenor.

“Noi ne făceam echipe și jucam în cartier, iar într-o zi m-a văzut un antrenor și astfel m-am apucat de fotbal. Atunci antrenorii erau antrenori de fotbal, nu ca și acum. Vedeau că ai talent și munceau mult cu tine ca să te facă fotbalist. Acum vor să facă performanță din prima și să progreseze ei și mai puțin jucătorii.”

Sistemul de atunci nu permitea ca persoanele cu handicap să facă sport și a primit viza medicală doar după un an.

“Prima dată mi-a dat o viză pe perioadă scurtă ca să vadă cum reacționează sistemul, medicul și-a asumat un risc cu mine.”

Îi plăcea atât de mult fotbalul încât a tras tare și a ajuns să joace și la seniori cu toate că era junior, acest lucru ducând și la neglijarea școlii.

“Când eram copil m-am antrenat cu Steaua, dar cu toate că mi-au spus că sunt bun am fost refuzat pe motiv că așa nu pot să fac performanță, iar la Rapid la fel s-a întâmplat.”

Sursa fotografiei: libertatea.ro

După revoluție lucrurile au început să se schimbe pentru Tudorel care pe lângă titlurile din ligile inferioare a obținut și titlul de cel mai bun portar, dar și atenția presei internaționale.

“Mi-a plăcut foarte mult fotbalul și am reușit să îmi realizez vizul, iar fotbal voi face cât timp voi putea cu mare plăcere și fără obligație.”

Portarul are și un sfat pentru cei care au un vis și întâmpină dificultăți.

“Să nu se lase copleșiți de refuz și să muncească. Să aibe o mare voință și să își vadă de drumul lor. Dacă te iei după toate lucrurile ce se întâmplă în jur, cazi și ți se duce tot elanul, dar dacă îți vezi de drumul tău cu siguranță veți face performanță.”

Sursa fotografiei: sportnews.ro

Use Facebook to Comment on this Post