Daniela Haralambie, Multiplă Campioană Națională la Sărituri cu Schiurile

A fi sportiv înseamnă să înveți ca orice pierdere până la urma e un câștig și să înveți să treci peste orice hop! Îți întărește psihicul!

Când eram mică îmi plăcea să mai joc fotbal. Nu eram genul de fată care să se joace cu păpușile. Eram mai băiețoasă așa că preferam mașinuțele, pistoalele și jocurile băietești. Îmi doream sa devin pilot de curse fiind înnebunită după viteză și adrenalina care îmi curge prin vene.

Schior
FOTO: Ladies-Skijumping.com

M-am apucat de sport la o vârstă fragedă. Prima oară am făcut înot cu antrenorul care m-a și selectat pentru ski sărituri. Interesul pentru acest sport a apărut atunci când am aflat că un coleg de clasă practica acest sport încă de la grădiniță. Am văzut în ce constă și, pentru ca eram mai nebună de fel, m-a atras adrenalina pe care o simți atunci când faci o săritură. După patru luni, a avut loc un concurs pentru selecția în lot. Deși am ieșit pe locul patru, au văzut în mine ceva ce în alții nu au reușit sa vadă, și pe lângă primii trei selectați, m-au luat și pe mine. Acela a fost momentul în care „ușile mi s-au deschis” și ușor, ușor am ajuns cea mai bună din România.

 

14064312_10209824618953071_9056932872578659309_n
FOTO: KD Photography

Sunt sportiv de performanță la Lotul Național de Sărituri cu Schiurile.

Sunt Multiplă Campioană Națională la Sărituri cu Schiurile , am câștigat de 3 ori consecutiv FIS Cup la pertotal, locul pe 4 la Campionatul Mondial de Juniori, multiple calificări la Cupe Mondiale și momentan sunt calificată la Olimpiadă.

Am avut și momente grele cum ar fi timpul petrecut în cantonamante departe de casă sau atunci când nu aveam rezultatul dorit și eram dezamăgită de mine, dar nu m-am gândit sa renunț deoarece practic acest sport din plăcere. Încă am un drum lung în față și mi-ar lipsi adrenalina pe care o trăiesc la fiecare săritură.

Tot ceea ce fac înseamnă o experiență din care am învățat că dacă îți dorești ceva cu adevărat trebuie sa lupți, să persiști și până la urmă vei reuși. Să nu renunți niciodată! 

În prezent, urmez Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Transilvania din Brașov și pe viitor vreau să termin școala și să devin antrenor sau profesor. Îmi doresc ca și eu la rândul meu să-i învăț pe copii cât de important este sportul și cât de mult ajută la dezvoltarea atât psihică cât și fizică.

Use Facebook to Comment on this Post