Alina-Cristina Udrescu: „Am învățat să mă bucur de viață așa cum este și că nimic nu ține o veșnicie. Trăiește în prezent!”

M-am concentrat pe ce am dorit să am, nu pe ce NU am dorit să am. Recomand tuturor să aplice aceeași strategie în orice domeniu.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Ea este Alina-Cristina și este din București. Este o fată radiantă, plină de viață și care iubește adrenalina la maxim, iar ceea ce o deosebește de restul fetelor este pasiunea pentru motoare.

Mă ocup cu diverse lucruri, mai ales lucruri legate de moto (particip la curse, realizezi fotografii-videouri în cadrul acestora) și mai nou streaming de jocuri pe pc și filmări la mitinguri aeriene.

Când eram mică îmi plăcea să mă uit pe cer după avioane, am vrut să fiu pilot de avion. Asta s-a transformat în pasiunea de acum pentru spotting (observare) aviatic. Părinții, probabil, doreau să fiu un om cu facultăți și serviciu.

 

Sursa fotografiei: Arhivă personală

Înainte de a se apuca de această activitate, în viața Alinei nu se întâmpla nimic special. Avea o viață de școlar. De „moto”, așa cum spune ea, s-a îndrăgostit pe la vârsta de 17 ani, iar la vârsta de 21 de ani a avut prima cursă.

Pasiunea pentru motoare a apărut pur și simplu. Am văzut pe stradă o motocicletă de care m-am îndrăgostit instant și aia a fost, iar cursele au venit din anturajul pe care mi l-am făcut, un anturaj foarte bun. Dacă nimeream în gașca de forjatori stradali… poate nu mai eram acum.

A început ca pasageră fără permis, a urmat obținerea acestuia și după aceea direct pe circuit. Pe stradă mai puțin. Acolo doar cu scuterul. Deși este fată și face parte dintr-o lume puțin mai dură, specifică, ar spune unii, doar bărbaților, Alina face tuturor provocărilor.

Ca fată, băieții se simt de multe ori „amenintați” de mine , mai ales dacă sunt peste timpii mei. În câteva ocazii, au căzut încercând să se țină după mine sau să mă depășească  (la nivelul respectiv).

În anul 2009, ocupă locul III la Campionatul Est-European și devine Vicecampioană Națională la 125. În anul 2010, ocupă locul III la Național și în anul 2016 revine la 125 unde ocupă locul II la Național.

Sursa fotografiei: Arhivă personală                                                                   Cristina-Alina Udrescu (stânga) – Gala Campionilor 2016

După o căzătură dură în anul 2015, Alina s-a gândit să renunțe, pentru 5 minute. Căzătura aceea a fost unul dintre cele mai grele momente din viața ei, dar și lupta continuă pentru obținerea bugetului. Iar pentru fetele care doresc să pășească pe urmele Cristinei, aceasta le spune simplu:

Găsiți-vă o echipă la care să mergeți să cereți sfaturi, suport tehnic s.a. și lăsați-vă îndrumate, chiar daca, poate, nu vă place ce vi se spune.

Use Facebook to Comment on this Post