Anișoara Hutopilă: „Visul meu este să reprezint România, la Vatra-Dornei, acasă, la Campionatul Mondial la Sanie pe Pistă Naturală”

Adrenalina, viteza și faptul că tu ești stăpân pe tot ceea ce faci, plus pericolul care este la o sutime de tine și treci pe lângă mantinelă și nu-ți dai seama dacă ai lovit-o, este o senzație pe care nu o întâlnești la alt sport.

Sursa fotografiei: Iustin Buculei

Când eram mică îmi doream să devin medic. Am suferit o operație, iar atunci visam că voi ajunge să salvez oameni. În clasa a VI-a am fost selectată la kaiac-canoe în Orșova, și atunci m-am apucat de sport. Am spus că e bine pentru mine și vreau să fac asta. După 4 ani, au apărut niște probleme la coloana vertebrală, iar acest lucru nu-mi mai permitea să practic caiac sub nicio formă. Atunci, părinții mei mi-au făcut transferul și astfel am renunțat la acest sport. Mi-am continuat școala la Vatra-Dornei, unde am început să practic sanie pe pistă naturală.

Sursa fotografiei: Iustin Buculei

Fiind antrenată de la kaiac, aveam mai multă forță și rezistență decât colegele mele de la sanie care nu se axau atât de mult pe pregătirea fizică. Sunt legitimată la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra-Dornei. În primul an de când m-am apucat de sanie, am câștigat naționalele după două luni și atunci am aflat că la Vatra-Dornei va avea loc un Campionat Mondial. Acesta a fost și este unul dintre visele mele: Să ajung să reprezint România, la Vatra-Dornei, la mine acasă, la Campionatul Mondial.

Sursa fotografiei: fotovideo-sinaia.ro

Dețin locul III la Campionatul European, grupa pe națiuni. M-am calificat în aproape toatele Cupele Mondiale în 3 ani și nu sunt pe podium în Campionatul Modial, dar sper să mă apropi acum la Vatra-Dornei să pot rămâne sub poziția a 10-a. Nu m-am gândit să renunț de tot, chiar dacă am avut probleme de sănătate. Voi pleca din ianuarie la antrenamente, chiar dacă colegii care sunt la Vatra-Dornei au început antrenamentele.

Sursa fotografiei: fotovideo-sinaia.ro Anișoara Hutopilă (dreapta)

Cât timp sunt la Cluj-Napoca, încerc să merg la sală doar pentru pregătirea fizică, dar nu pot să las facultatea sau munca pentru sanie. Școala este prioritară! Pe viitor nu mă mai văd să practic și nici părinții nu mă mai susțin așa cum o făceau. Mama mi-a spus că nu mai vrea să plângă prin spitale. Acum tot ce fac, fac de plăcere pentru că nu mai câștig nimic, dar vreau să-mi iau din concediu acele 3 săptămâni pentru a putea merge și mă antrena pentru sanie. Gândul că voi ajunge să reprezint România la Campionatul Mondial mă ambiționează, și speram să am mai mult timp pentru antrenamente și să mă bat pentru primele locuri, dar știu că fără un antrenament intens, în sport, nu poți avea rezultatele dorite.

Sursa fotografiei: fotovideo-sinaia.ro

Use Facebook to Comment on this Post