Andreea Călugăru: „Trebuie să ai un moral puternic și să îți dorești cu toată ființa ta să reușești!”

Cel mai important este sa munceşti din greu pentru a reuşi. Sportul de performanţă nu este uşor şi necesită şi unele sacrificii. Trebuie să ai un moral puternic, să iți doreşti cu toată ființa ta să reuşeşti.

Ea este Andreea Călugăru. Are 28 de ani, este din Baia Mare şi a absolvit Facultatea de Educație Fizică şi Sport din Cluj-Napoca.

Cand eram mică îmi plăcea foarte mult să desenez şi să mă joc cu animalele. Aveam foarte multă energie, nu stăteam deloc, practic de accea m-am apucat de sport. Am început cu gimnastica, dar nu m-a atras prea mult, aşa că, prin clasa a cincea am decis să mă duc la atletism. 

 

FOTO: Nea Dan(facebook)

Părinții au lăsat-o să decidă singură ceea ce vrea să facă. Ei m-au susținut necondiționat în tot ceea ce am ales eu să fac.

La început, Andreea participa doar la competiții județene, iar mai apoi în urma rezultatelor obținute şi-a câştigat dreptul de a merge mai departe.

LPS-CSS Baia Mare a fost primul meu club la care am fost legitimata şi apoi am continuat la Universitatea Cluj.

A fost multiplă campioană la concursuri naționale şi internaționale: locul 1 şi locul 3 la săritura in lungime Campionatul Național Universitar, locul 3 și locul 1- 60m Campionatul Național Universitar, locul 3 la 100m Campionatul Național Univeristar, locul 1 la categoria 60m la atletism și locul 1 la săritura în lungime în cadrul competițiilor din Ungaria.

FOTO: Arhivă personală

Deşi nu se gândise vreodata să renunțe la atletism, după 14 ani a luat hotărârea să plece.

Mă accidentam foarte des şi nu mai puteam continua. Am renunțat…!

Cele mai grele momente din cariera mea erau atunci când trebuia să îmi găsesc forța de a reveni după accidentări. 

FOTO: Nea Dan(facebook)

Activitatea sportivă a reprezentat una dintre cele mai frumoase experiențe pentru Andreea.

Am învățat să rămân o persoană pozitivă, optimistă, să am mai multă încredere în mine, dar cel mai important e că am învățat să şi pierd.

Use Facebook to Comment on this Post