Alexandra Piscupescu:„Numai pasiunea adevărată și caracterul curat te pot duce sus!”

Lucrurile nu se întâmplă întotdeauna cum îți dorești. Am învățat ce înseamnă succesul, dar și eșecul și nu în ultimul rând, am învățat că toate se întamplă cu un motiv.

Ea este Alexandra Piscupescu, este din București, are 22 de ani, a absolvit Univeristatea de Educație fizică și Sport din București și este antrenoare de gimnastică ritmică.

FOTO: Arhivă personală

A început să practice gimnastica la vârsta de 6 ani.

Am urmărit un Campionat Mondial la televizor, care m-a fascinat de-a dreptul. Așa a pornit pasiunea pentru gimnastică pentru Alexandra.

În afară de gimnastică, când a fost mică, Alexandrei îi plăcea să lucreze pe calculator. Tatăl meu lucrând în domeniul IT, m-a învățat încă de la 4 ani să umblu pe calculator și mai târziu să lucrez în Photoshop și Excel.

Părinții mei au încercat mai multe domenii cu mine până când mi-au găsit vocația. Am făcut actorie, înot, pian și desen până să mă regăsesc în gimnastica ritmică. Ai mei m-au susținut întotdeauna și m-au ajutat să trec peste momentele grele în care am vrut să renunț.

A început să practice gimnastica ritmică la Sportul Studențesc, iar mai apoi s-a mutat la CS Olimpia. Primii ani au fost modești în rezultate, însă la 10 ani am fost selectată în Lotul Național, din care am făcut parte până în 2016. Cea care i-a format frumoasa carieră care a durat 16 ani a fost Maria Girba, antrenoarea ei.

FOTO: Nea Dan

După intrarea în lot, am câștigat peste 250 de medalii la competiții naționale și internaționale. În 2008 am fost finalistă la Campionatul European de Juniori. La seniorat(dupa 16 ani) am fost în top 15 la toate Campionatele Europene(5 la număr) și Mondiale (5 la număr), cel mai bun loc fiind locul 9 mondial la panglică.

În 2012, a ratat calificarea la Olimpiada de la Londra, fiind prima sub linie.

Până în prezent a câștigat 6 titluri naționale la senioare, în urma cărora a devenit „Maestru Emerit al Sportului”.

Cele mai grele momente pentru Alexandra au fost cele două olimpiade rate, Londra și Rio. Pentru Olimpiada de la Rio m-am pregătit intens, am stat în cantonamente în Rusia și am avut parte de cele mai bune condiții de pregătire. Cu toate acestea nu am reușit să mă calific din motive subiective. Această ratare m-a dărâmat psihic și mi-a fost foarte greu sa continui, însă mi-am dorit foarte mult sa ajung la Rio 2016.

Chiar cu o lună înainte de calificarea de la Rio, Alexandra s-a accidentat la coloană, acest lucru împiedicând-o să continue gimnastica de performanță.

FOTO: Arhivă personală

În continuare, Alexandra vrea să rămână în gimnastica ritmică, ca antrenoare și ca arbitru, să crească gimnaste talentate și să antreneze Lotul Național al României.

Pentru persoanele care vor să urmeze o carieră în acest sport ea are un sfat: Să-și urmeze visul și să nu se dea bătuți niciodată. Să știe că numai cu pasiune adevărată și caracterul curat te pot duce sus.

 

Use Facebook to Comment on this Post