Adrian Mazăre: „Rugby-ul te formează ca om și te face mai puternic.”

Disciplină, familie și respect reprezintă cele trei cuvinte prin care Adrian Mazăre caracterizează sportul pentru care îi mulțumește Lui Dumnezeu că i-a deschis ochii și l-a îndrumat spre rugby.


Campion național atât la juniori, cât și la seniori, Adrian Mazăre, în prezent activează în prima ligă din Germania la Sport Club Frankfurt 1880, unde este și antrenorul a două grupe de juniori.
Cum a ajuns până aici ne spune chiar el.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

 

 

 

„Țin minte că eram cu un grup de prieteni în curtea școlii și a venit la noi un rugbyst care ne-a întrebat dacă vrem să ne apucăm de acest sport. Ne-a promis că ne duce la piscină și la sala de forță ca să fim “mari”. Așa a și fost. Am acceptat pentru că eram curioși să vedem despre ce este vorba mai exact și cum este sportul de echipă, de contact.”

Astfel, în 2007, Adrian s-a apucat de acest sport la CSS Gura Humorului avându-l ca antrenor pe Nistor Florin.

„Abia din 2009 am început rugby-ul pe bune când m-am transferat la CSS 2 Siromex Baia Mare, unde în ultimul an de juniorat am câștigat titlul de Campion Național Under 19.”

Aici sportivul a intrat în istoria clubului.

„Baia Mare nu avut o asemenea performanță la juniori de 29 de ani. Am fost generația care a spart gheața. Eram un grup foarte unit, iar antrenorii au încercat să ne țină pe toți, înnsă echipa a rămas fără sponosori, iar atunci a trebuit să ne ducem la alte echipe.”

Următorul sezon, fiind primul ca senior pentru Adrian, a fost la CSM Baia Mare, echipă alături de care a devenit campion național în 2011 și a jucat finala Cuperi României.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

1Totul era diferit, de la contact, la atmosfera de grup, jocul..totul. Aveam colegi care aveau mai mulți ani de rugby decât aveam eu în buletin.”

Rugbystul a fost împrumutat următorul sezon la U Cluj, unde a ales să și rămână până în 2014.
Având toată familia în Germania, Adrian s-a hotărât că e momentul să schimbe ceva și a plecat în Frankfurt.

„Ajuns aici, mi-am trimis CV-ul la câteva cluburi din apropiere, iar primii care m-au contactat au fost cei din Frankfurt unde activez și acum. Aici nu am avut nici o treabă cu antrenoratul, dar după ce am învățat limba mi s-a oferit un contract. La Cluj m-am apucat de antrenorat, dar foarte puțin.”

Adrian susține că rugby-ul din România este peste cel din Germania, dar pentru un trai mai bun a preferat să plece la echipa de pe locul 3 din Bundesliga, fiind jucător și antrenor de juniori.

„Să nu renunțe niciodată! Odată intrat în joc trebuie să țintești cât mai sus. În rugby sunt momente când dai de greu, vin accidentările, dar important este să nu rămâi acolo jos, tot timpul să țintim cât mai sus.”

Este mesajul lui Adrian Mazăre pentru tinerii care doresc se apucă de rugby.

Sursa fotografiei: Arhivă personală

 

Use Facebook to Comment on this Post